Zoldervloer- en dakisolatie

Zoldervloer- en dakisolatie

Uw zoldervloer en/of dak isoleren biedt u alleen maar winst. Want wist u dat maar liefst 30 procent van de woningwarmte ontsnapt via een niet-geïsoleerd dak? Anders gezegd: u houdt dankzij deze ingreep niet alleen de warmte in huis, u bespaart ook aanzienlijk op uw energiekosten. Bovendien kunt u dankzij efficiënte zoldervloer- en dakisolatie van uw zolder een extra, comfortabele leefruimte maken.

Dankzij de verschillende methodes geeft Ecocoon uw zoldervloer en/of dak dus hoe dan ook de beste isolatie. Welke techniek het best aansluit bij uw isolatiebehoeftes en de structuur van uw woning, vertellen wij u graag na een grondige én gratis diagnose. Klaar voor meer leefcomfort? Neem gerust contact met ons op!

Onze methodes voor zoldervloer- en dakisolatie

Om uw zoldervloer of dak te isoleren, zijn verschillende technieken mogelijk, die wij dankzij de nodige opleidingen en jarenlange ervaring 100 procent onder de knie hebben. Dit zijn uw opties:

Isoleren met het Pur-systeem

Het grote voordeel is dat deze PUR – eenmaal gespoten door onze hiervoor specifiek opgeleide vakmannen – één stijf blok vormt dat niet meer kan uitzakken, krimpen of afbrokkelen. Uw dak of zoldervloer is met andere woorden meteen op een homogene manier geïsoleerd. Ook van afval- of snijdresten is geen sprake. Bovendien is dit isolatiemateriaal, dat we in meerdere lagen plaatsen, ongevoelig voor corrosie en rot. Door de snelle manier van werken ten slotte – uw zoldervloer en/of dak is met PUR in minder dan één dag geïsoleerd– maakt u in géén tijd weer gebruik van de ruimte.

Isoleren met PIR-platen

Een duurdere manier van zoldervloer- en dakisolatie, maar wel één die een heel verzorgd uitzicht garandeert én de nodige flexibiliteit biedt: er zijn namelijk verschillende diktes mogelijk. De PIR-platen worden op de bestaande kepers geschroefd, waarna de naden worden afgedicht met aluminiumtape. Op die manier vormen de platen meteen ook een dampscherm!

Isoleren met Supafil

Voor het isoleren van zoldervloeren wordt steeds vaker gebruik gemaakt van Supafil. Dit product bestaat uit zachte, witte glaswolvlokken die vochtwerend behandeld zijn. De witte wol is niet alleen vochtafstotend en dampdoorlatend, maar ook onbrandbaar. Supafil heeft een hoge isolatiewaarde en goede geluiddempende prestaties die levenslang meegaan zonder verlies van isolatiewaarde.