Zoldervloer- en dakisolatie

Zoldervloer- en dakisolatie

Uw zoldervloer en/of dak isoleren biedt u alleen maar winst. Want wist u dat maar liefst 30 procent van de woningwarmte ontsnapt via een niet-geïsoleerd dak? Anders gezegd: u houdt dankzij deze ingreep niet alleen de warmte in huis, u bespaart ook aanzienlijk op uw energiekosten. Bovendien kunt u dankzij efficiënte zoldervloer- en dakisolatie van uw zolder een extra, comfortabele leefruimte maken.

Dankzij de verschillende methodes geeft Ecocoon uw zoldervloer en/of dak dus hoe dan ook de beste isolatie. Welke techniek het best aansluit bij uw isolatiebehoeftes en de structuur van uw woning, vertellen wij u graag na een grondige én gratis diagnose. Klaar voor meer leefcomfort? Neem gerust contact met ons op!

Onze methodes voor zoldervloer- en dakisolatie

Om uw zoldervloer of dak te isoleren, zijn verschillende technieken mogelijk, die wij dankzij de nodige opleidingen en jarenlange ervaring 100 procent onder de knie hebben. Dit zijn uw opties:

 • Isoleren met het Pur®-systeem
  Het grote voordeel is dat deze PUR – eenmaal gespoten door onze hiervoor specifiek opgeleide vakmannen – één stijf blok vormt dat niet meer kan uitzakken, krimpen of afbrokkelen. Uw dak of zoldervloer is met andere woorden meteen op een homogene manier geïsoleerd. Ook van afval- of snijdresten is geen sprake. Bovendien is dit isolatiemateriaal, dat we in meerdere lagen plaatsen, ongevoelig voor corrosie en rot. Door de snelle manier van werken ten slotte – uw zoldervloer en/of dak is met Pur® in minder dan één dag geïsoleerd– maakt u in géén tijd weer gebruik van de ruimte.
 • Isoleren met PIR-platen
  Een duurdere manier van zoldervloer- en dakisolatie, maar wel één die een heel verzorgd uitzicht garandeert én de nodige flexibiliteit biedt: er zijn namelijk verschillende diktes mogelijk. De PIR-platen worden op de bestaande kepers geschroefd, waarna de naden worden afgedicht met aluminiumtape. Op die manier vormen de platen meteen ook een dampscherm!
 • Isoleren met Ecochips
  Deze methode passen we toe wanneer de zoldervloer of het dak (in uitzonderlijke gevallen) moeilijk bereikbaar en dus te isoleren is. Concreet komt het er op neer dat we isolatiechips via – eventueel zelf gemaakte – openingen in de holle ruimtes blazen. Kortom, zelfs voor de lastigste ruimtes heeft Ecocoon de perfecte oplossing in huis.
 • Isoleren met cellulose
  ISOCELL is een thermische isolatie bestaande uit cellulosevezels, geproduceerd uit gerecycleerd krantenpapier. Het basismateriaal van ISOCELL is dus hout, reeds duizenden jaren gekend voor zijn uitstekende kwaliteiten. Alle producten van ISOCELL worden vervaardigd in de modernste fabrieken van Europa. Het geselecteerd krantenpapier wordt eerst versneden in grote vezels, daarna vermengd met minerale zouten en tenslotte gemalen in een grote molen. De toevoeging van boorzouten beschermt ze tegen ongedierte en schimmelvorming en maakt ze bovendien rotbestendig en brandwerend. ISOCELL is geen toxisch product: het bevat geen gevaarlijke, noch chemische stoffen. Het is zeer zacht en warm om aan te raken en te voelen. Het is niet schadelijk voor de huid en veroorzaakt geen enkele irritatie. Daarom wordt ISOCELL bestempeld als een goed-gevoel-isolatieproduct. De cellulosevezels worden mechanisch ingeblazen in de constructie-compartimenten door ervaren geregistreerde, door ons opgeleide aannemers.