Kelder isoleren

Kelder en kruipruimte isoleren

Uw kelder grondig isoleren is cruciaal, omdat het hier een ruimte betreft die uw leefcomfort kan optimaliseren, of in het slechtste geval – letterlijk – kelderen. Bijvoorbeeld wanneer het opstijgend vocht tot condens en schimmelvorming leidt in de bovenliggende ruimtes.

Methodes voor kelderisolatie

Gelukkig hebben de specialisten van Ecocoon alles in huis om voor u de perfecte kelderisolatie te realiseren. Op basis van een doorgedreven (gratis) diagnose kiezen we samen met u uit deze drie methodes de beste voor uw kelderproject:

 • Isoleren met Ecocons®
  Een vernieuwende, efficiënte milieuvriendelijke en bovendien zelf ontwikkelde isolatietechniek voor kelders, waarbij we met ecologisch verantwoorde parels in de doelruimte een compacte en homogene isolatieplaat vormen, met daarin een opeenstapeling van stilstaande en droge lucht die koude tegenhoudt – de beste natuurlijke isolatie die bestaat. Omdat het systeem waterwerend is, wordt uw kelder optimaal beschermd tegen condensvorming. Ook giftige gassen of reukhinder maken geen enkele kans meer. Omwille van al die redenen zijn Ecocons® ook de perfecte isolatietechniek voor kruipkelders of heel kleine kruipruimtes.
 • Isoleren met Ecochips®
  We kunnen uw kelder ook efficiënt isoleren met Ecochips®, een milieuvriendelijk isolatiesysteem op schuimbasis. Omdat de vlokken geen vocht opnemen, zijn ze na 20 jaar in exact dezelfde staat als op de dag van plaatsing. Die plaatsing gebeurt trouwens in géén tijd: in minder dan een dag hebben onze vakmensen uw kruipkelder perfect geïsoleerd.
 • Isoleren met Pur®
  Het grote voordeel deze isolatietechniek? Wanneer de PUR eenmaal gespoten is, vormt hij één stijf blok vormt dat niet meer kan uitzakken, krimpen of afbrokkelen. Deze isolatie beschermt uw kelder met andere woorden optimaal. Bovendien is dit isolatiemateriaal, dat we in meerdere lagen plaatsen, ongevoelig voor corrosie en rot. Ook van afval- of snijdresten is geen sprake. De plaatsing gebeurt bovendien heel snel.
 • Isoleren met PIR-platen
  Uw kelder isoleren met PIR-platen is iets kost-intensiever, maar u krijgt daar wel een heel verzorgde aanblik voor in de plaats. Omdat we de PIR-platen rechtstreeks op de bestaande kepers schroeven en daarna de naden afdichten met aluminiumtape, vormen de platen meteen ook een dampscherm!
  Bij deze isolatiemethode kunnen we probleemloos eerst alle lampen en andere ‘hindernissen’ in uw kelder verwijderen – op uw verzoek uiteraard, want wie weet wilt u dit zelf wel doen.

Binnenkort ook uw kelder?

Wenst u de beste bescherming voor uw kelder of kruipruimte? Of wilt u eerst weten wat de ideale manier is om deze ruimte te isoleren? Ecocoon helpt u graag. Op basis van een grondige diagnose, die we gratis uitvoeren, vertellen we u alles over uw mogelijkheden. Akkoord? Dan gaan we zo snel mogelijk aan de slag!