Kaleiën

Kaleiën

Kaleiën is een bijzondere schildertechniek, waarbij we met een blokborstel een dunne kalkpleister op de gevel aanbrengen. Het resultaat? Een rustiek uitzicht, waarbij de vorm van de bakstenen eronder nog steeds goed te zien is. Ideaal voor nieuwe muren die wat karakter kunnen gebruiken, maar ook voor gevels die gerestaureerd moeten worden. Bijkomend voordeel: bij een kalei op zuivere kalkbasis ontstaan na enkele jaren verwering en kleurverschil, die bijdragen tot het mooie rustieke of zuiderse cachet. Een eigenheid die je in andere geveltoepassingen niet vindt.

Kaleiën: werk voor een vakman

Als het kaleiën goed wordt uitgevoerd, is het resultaat gegarandeerd adembenemend. Ecocoon gaat heel zorgvuldig te werk: eerst controleert onze adviseur ter plaatse de ondergrond, om te zien of er met kalei op kalk of op cementbasis (of een combinatie van beide) moet gewerkt worden. Daarnaast bekijkt hij of de voegen in de orde en de stenen niet vorstgevoelig zijn – indien dat nodig is, stelt hij een voorbehandeling voor.
Bij het kaleiën zelf letten we op details zoals druiplijsten en oversteken. De kalklaag wordt meestal afgewerkt met een kaleiverf die de kleur van uw gevel bepaalt.

Troeven van kalei

Kalei zorgt voor een optimale afdichting van uw gevel, biedt een goede bescherming tegen slechte weersomstandigheden als slagregen, is dampdoorlatend en verbetert de muurhuishouding – door de heel dunne kalklaag kunnen zouten relatief gemakkelijk door de kalei migreren. Ten slotte is kalei duurzaam én gemakkelijk te onderhouden.

Kaleiën de specialisten van Ecocoon binnenkort ook uw gevel, zodat die er weer als nieuw uitziet? Geef ons een seintje via mail of telefoon, we regelen zo snel mogelijk een vrijblijvende diagnose!