Gevelreiniging en herstelling

Gevel reinigen: homogeniteit verzekerd

Door de weersomstandigheden en inwerking van het verkeer hebben gevels het zwaar te verduren: scheurvorming, loszittende bepleistering, afbladderende verf door de indringing van vocht, vochtdoorlatende bepleistering … – het is allemaal mogelijk. Gevelherstel en/of het grondig reinigen van uw gevel is dus absoluut noodzakelijk. Ecocoon is de specialist die u zoekt: dankzij onze kwalitatief hoogstaande producten en geëigende reinigings- en hersteltechnieken garanderen wij jarenlang genot van een schitterende en homogene gevel!

Reinigen gevel en gevelherstel: de oplossingen van Ecocoon

Is uw gevel verkleurd of door roet aangetast? Is er sprake van losse voegen of beschadigde bakstenen? Allemaal geen probleem voor de vakmannen van Ecocoon: wij kunnen uw gevel op verschillende manieren reinigen: hogedruk, lage druk, warm of koud water, biozeep … Daarnaast kunnen wij uw voegen over de volledige gevel of plaatselijk uitslijpen en hervoegen. Ten slotte vervangen we moeiteloos beschadigde bakstenen. Wilt u uw gevel ook een waterwerende behandeling geven? Geen probleem.

Geef uw muur of muren in de betrouwbare handen van Ecocoon. Voor u het weet geniet u van een gevel in blakende gezondheid. Laat iets weten!

Hydrofobering

Hydrofobering: een water- en olieafstotende behandeling van oppervlakken die dé garantie is op meer levenskwaliteit en langere levensduur. Naast gevels kunnen ook vloeren, tunnels, bruggen en zelfs kunstwerken gehydrofobeerd worden. Familiebedrijf Ecocoon heeft de techniek perfect onder de knie en past die toe na het noodzakelijke reinigen en herstellen van de gevel.

Hydrofobering: alleen maar voordelen

Uw gevel hydrofoberen of impregneren biedt alleen maar voordelen:

 • bescherming tegen vervuiling (zure regen, stoffen in de lucht, stof, sporenplanten, affiches, salpetervorming…)
 • bevordering van de vriesweerstand en zelfreiniging
 • vermindering van waterdoordringing, zodat materialen hun thermisch isolatievermogen behouden en schimmels en andere micro-organismen weinig kans krijgen om zich te ontwikkelen

Hydrofobering - Ecocoon

Hydrofoberingproducten van Ecocoon: superieure kwaliteit

Ecocoon, werkt, dankzij zijn jarenlange ervaring en goede contacten met toonaangevende producenten, alleen met superieure waterwerende producten die:

 • milieuvriendelijk en volledig afbreekbaar zijn
 • het uitzicht van uw gevel niet veranderen
 • uw gevel laten ‘ademen’
 • reukloos, niet-toxisch, niet-ontvlambaar en vrij van oplossingsmiddelen zijn
 • uitstekend verouderen zonder vergeling
 • de duurzaamheid van de ondergrond verbeteren
 • de vorming van micro-organismen (mossen, algen …) vertragen
 • aangebracht kunnen worden op een vochtige of droge ondergrond, maar even goed op nieuwe voegen

Vooraleer de producten aan te brengen, voeren we een voorbewerking uit (schoonmaken, ontvetten, ontstoffen, voegen herstellen …). Bij oudere woningen heeft dit het aangename neveneffect dat de oppervlakken er na reiniging en herstelling veel frisser uitzien!

Wilt u uw woning de waterwerende behandeling geven die ze verdient? Doe een beroep op de skills van de specialisten van Ecocoon. Bel of mail ons voor een vrijblijvende diagnose, waarna u een voorstel op maat krijgt.