Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur isoleren is wooncomfort realiseren. Deze ingreep kan wonderen doen en op een heel efficiënte manier warmte binnen en koude buiten houden. Dat zit zo: een spouwmuur is een dubbele muur met daartussen een dunne luchtruimte, die we de spouw noemen. Omdat spouwmuren meestal buitenmuren zijn, gaat hierlangs heel veel warmte verloren, indien er geen sprake is van een efficiënte isolatie van deze spouwen.

Gepatenteerd isolatiesysteem voor spouwmuren

Maar wat maakt deze Ecocons® nu zo bijzonder? Wat onderscheidt hen van andere manieren om uw spouwmuur te isoleren? Wel, de parels:

  • worden in de spouwmuur ingebracht, waar ze dankzij een ecologische dispersielijm een compacte en homogene isolatieplaat vormen, bestaande uit een opeenstapeling van stilstaande, droge lucht (de beste natuurlijke isolatie).
  • laten damp door en zijn zelfdrainerend, zodat uw binnenmuren perfect beschermd zijn.
  • bevatten geen enkele giftige stof en zijn biologisch neutraal en 100 procent recycleerbaar.
  • zijn te gebruiken in zowel klassieke als nieuwbouwspouwen.

Interessant weetje: de Air-pop-technologie is zo efficiënt dat zelfs de ontwikkelaars van de Prinses Elizabeth-poolbasis deze kozen als isolatiemateriaal voor hun buitenmuren!

Geregistreerd isolatiesysteem voor spouwmuren

Spouwmuren isoleren doen we bij Ecocoon op een heel bijzondere manier: met speciale EPS-parels en volgens het door ons zelf ontwikkelde, vernieuwende en gepatenteerde isolatiesysteem ECOCONS®. Onze partners in deze air-pop technologie is de firma Isobouw, die meer dan 50 jaar ervaring heeft in de Air-pop-sector.

Uw spouwmuren isoleren?

Vermoedt u dat spouwisolatie de beste manier is om uw woning thermisch te beschermen? Dat vertellen wij u graag. Vraag hier meer informatie of een gratis diagnose aan. Onze specialist ter plaatse komt zo snel mogelijk langs en stelt u, op basis van het dossier, de beste manier voor om uw spouwmuur te isoleren.